TRABZON / YOMRA - Trabzon Yomra Fen Lisesi

Yarışmalar ve Projeler

Trabzon Yomra Fen Lisesi kurulduğu günden bu yana ulusal ve uluslar arası birçok projeye katılmış ve dereceler elde etmiştir. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz aldıkları derecelerle, her geçen gün okulumuzun başarısına başarı eklemektedir.

►2023 Liseler Arası Doğal Zeka Oyunları Yarışması İl İkinciliği

Öğrencilerimiz Oktay Yiğit YÜKSEL, Ali DAĞDEVİREN, Beyzanur DANIŞMAN ve Ece İrem YILDIRIM Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Liseler arası doğa zeka oyunları yarışmasında il ikinciliği kazanmıştır.

►2022 Bilgi Yarışması İl 2.'liği

Öğrencilerimiz Aybike AKSOY, Yağız Kağan KONUR, Kerem Tayar Liseler Arası Bilgi yarışmasında il ikincisi olmuştur.

►2022 Mektup Yazma Yarışması İl 1.'liği

Öğrencimiz Beyza DANIŞMAN "Mehmet Akif Ersoy'a Mektu" yarışmasında il 1.'si olmuştur.

►2021 Resim Yarışması Dünya 1.´liği

Öğrencimiz Mehmet Cem KIRMIZIGÜL, Bulgaristan'da düzenlenen International Youth Art Exhibition Nova Zagora Resim Yarılmasında kendi yaş kategorisinde Dünya Birincisi olarak, altın madalya kazanmıştır.

►2021 Bilgi Yarışması İl 1.´liği

Okulumuz öğrencilerinden Sadi TOKGÖZ, Oğuzhan YAVRU ve Gülfem GENÇ'ten kurulu Yomra Gençlik Merkezi Bilgi Yarışması Ekibi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın geleneksel hale getirdiği Gençlik Merkezleri Bilgi Yarışmaları Trabzon finalinde rakiplerine karşı üstünlük sağlayarak il birincisi oldu.

►2020 Kompozisyon Yarışması İl 1. 'liği

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce düzenlenen İl Geneli Lise öğrencileri arasında "Kurtuluş Yolunda İlk Adım:19 Mayıs" temalı "Bugünün Gençliği Yarının Türkiye'si" konulu kompozisyon yazma yarışmada öğrencimiz Elif KAPLAN 3. oldu.

►2020 4. Ulusal Bilim Kampında Moleküler Biyoloji ve Genetik Alanında Türkiye 2. 'liği

4.Ulusal Bilim Kampında Moleküler Biyoloji ve Genetik Alanında öğrencilerimiz Merve BULUT, Dilay BİRİNCİ ve danışman öğretmenimiz Burçak Nevzat ARSLAN  Türkiye ikincisi oldu.

►2020 TÜBİTAK Kimya Dalında Bölge 3.´lüğü

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge Finalinde, Biyoloji öğretmenimiz Sibel Batar ve öğrencilerimiz Cemre İpek, Didar EMİROĞLU tarafından hazırlanan "Doğal ve Antibakteriyel Boyar Madde Sentezi" projemiz kimya dalında üçüncü oldu.

►2019 TÜBİTAK Teknoloji Tasarım Dalında Bölge 1.´liği

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Finalinde, öğrencilerimiz Hami GENÇ ve Onur YAŞAR yapmış oldukları "KALEDAR(Kale Üstü Otonom Silah Sistemi)" projeleri ile birinci oldular.

►2018 TÜBİTAK Kodlama Dalında Bölge 2.´liği

TUBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışmasında Erzurum Bölge Finalinde, felsefe öğretmeni Melike KURT rehberliğinde, öğrenciler Muhammet Necati GÜLOĞLU ve Burak SARI´nın Kodlama alanında hazırlamış olduğu "Teknoloji ve Doğa" projesi 2. oldular

►2017 TÜBİTAK Biyoloji Dalında Türkiye 3.´lüğü

TÜBİTAK 48. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Türkiye Finali yarışmasında okulumuz Biyoloji Öğretmeni Sn. Burçak Nevzat ARSLAN´nın danışmanlığını yaptığı, öğrencilerimiz Yaren BERBEROĞLU, Esra Zeynep DİNÇ´in hazırladığı "Kırlangıç otu (Chelidonium majus) bitkisinin; uçucu ve fenolik bileşenleri, hegzan, metanol ve su ekstrelerinin biyolojik aktiviteleri " adlı projeleri Biyoloji Alanında Türkiye 3. ´sü olmuştur.

►2017 TÜBİTAK Türk Edebiyatı Dalında Bölge 2.´liği

TÜBİTAK 48. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Erzurum Bölge Finallerinde okulumuz Edebiyat Öğretmeni Sn. Osman Nuri Türker´in danışmanlığını yaptığı, öğrencimiz Gizem GÜNEŞ´in hazırladığı "Trabzon Kimdir? " adlı proje Türk Edebiyatı Alanında bölge 2.´si olmuştur.

►2017 TÜBİTAK Sosyoloji Dalında Bölge 3.´lüğü

TÜBİTAK 48. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Erzurum Bölge Finallerinde okulumuz Felsefe Öğretmeni Sn. Melike KURT´un danışmanlığını yaptığı, öğrencilerimiz Sude ÇAKMAKOĞLU, Özge ERAYDI´ın hazırladığı "Cep telefonu bağımlılığı, başkalarının sosyal medya hesaplarını gizlice takip, yalancı sosyal medya hesabı kullanmak, cep telefonu ve tablet kullanım yaşının düşmesi konularının anket yöntemi ile incelenmesi " adlı projeleri Sosyoloji Alanında bölge 3. ´sü olmuştur.

►2016 Fizik Olimpiyatlarında Bronz Madalya

23.Ulusal Fizik Olimpiyatlarında okulumuz öğrencisi Başak AKYOL 2. aşamayı geçerek bronz madalya almaya hak kazanmıştır. Trabzon´a bu alanda ilk madalyasını kazandırmıştır.

►2016 TÜBİTAK Biyoloji Dalında Bölge 1.´liği

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Erzurum Bölge Finallerinde okulumuz Biyoloji Öğretmeni Sn. Burçak Nevzat ARSLAN´nın danışmanlığını yaptığı, öğrencilerimiz İrem CALAP, Asiye Ceren ALBAYRAK´ın hazırladığı "Sivilceleri oluşturan bakterilere karşı doğal krem yapılması ve bakteriyolojik testlerle değerlendirilmesi " adlı proje Biyoloji alanında bölge 1.´si olmuştur.

►2017 TÜBİTAK Psikoloji Dalında Bölge 2.´liği

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Erzurum Bölge Finallerinde okulumuz Felsefe Öğretmeni Sn. Melike KURT´un danışmanlığını yaptığı, öğrencilerimiz Sinem YLDIZ, Emrehan ÖZDEMİR´in hazırladığı "Tarçın kokusunun hafıza üzerine etkisi " adlı projeleri Psikoloji Alanında bölge 2. ´si olmuştur.

►2016 "Öğrenciler AB´yi Öğreniyor Projesi" Yarışmasında 1.´lik

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü sorumluluğunda uygulanmaya başlayan "Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi" kapsamında ilçemizdeki 3 lisenin katılımı ile düzenlenen bilgi yarışmasında okulumuz birinci oldu.

Yayın: 12.03.2018 - Güncelleme: 27.10.2023 16:07 - Görüntülenme: 2475