T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / YOMRA - Trabzon Yomra Fen Lisesi

EN İYİ CÜMLE/AFİŞ OLUŞTURMA YARIŞMASI

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında “Sözlük Özgürlüktür” En İyi Cümle/Afiş Oluşturma Yarışması düzenlenmektedir. Söz konusu yarışma ile ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir.

KONU

Eylem planında belirtilen eser/eserlerden seçilen en az üç sözcükten oluşan cümle ve bu cümlenin yer aldığı bir afiş hazırlama.

AMAÇ

Bu yarışma ile öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıması, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenmesi; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfetmesi amaçlanmıştır.

ŞARTNAME

1. Öğrenciler yarışmaya yalnızca 1 (bir) eserle katılabilir.

2. Afişte yer alan cümlede, eylem planında belirtilen eser/eserlerden seçilen en az üç sözcüğün yanında başka sözcük/sözcükler kullanılabilir. Sözcüklerde çekim ve yapım eki kullanılabilir.

3. Oluşturulan cümle ile afiş tasarımı arasındaki anlam bağına dikkat edilmelidir.

4. Afişler elde ya da bilgisayarda yapılabilir.

5. Afişler, 35x50 cm ölçülerinde ve dik olarak kullanılacak resim kâğıdına yapılmalıdır.

6. Afişlerde serbest teknik kullanılabilir. (Suluboya, pastel boya, akrilik boya, maker kalem vb.)

7. Tasarlanacak afişler özgün olmalı, yardım alınmamalı ve başka afişlerden kopya edilmemelidir.

8. Yarışmacıya ait bilgiler, şartnamedeki “Ek-1 Formu”nda yer alan künye doğrultusunda doldurularak tasarlanan afişin arkasına yapıştırılacaktır.

9. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecek ve yarışmacılar eserler üzerinden hak talep edemeyecektir. Eserlerin her türlü kullanım hakkı Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğüne aittir.

DİĞER HUSUSLAR

1. Yarışmaya katılacak olan eserler; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın dayandığı temel görüş ve ilkelerle, Cumhuriyetin niteliklerini benimsetici ve bu görüş ve ilkelere uygun düşünce tarzına, dünya görüşüne, yaşam tarzına aykırı olamaz. Seçilen eserler herhangi bir siyasî görüşü övücü veya eleştirici olmamalı; müstehcen, manasız ve ticari bir gaye taşımamalıdır.

2. Başvurusu yapılan afiş, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitimi’nin genel amaçlarına uygun olarak ilgili yasal düzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde seçilmelidir. Bu şekilde hazırlanmayan eserler değerlendirilmeye alınmayacaktır. 3. İl değerlendirmesi ilkokul, ortaokul ve lise kategorisi olarak ayrı ayrı yapılacaktır.

4. Yarışmaya katılan tüm öğrenciler, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılacaktır.

5. Okullar kendi içinde topladıkları eserleri değerlendirecek ve seçtikleri birincileri İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderecek, İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri topladıkları eserler arasından seçtikleri birincileri Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğüne göndereceklerdir. Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğü her kategoride 1, 2 ve 3. eserleri belirleyecektir.

6. Yarışmaya katılan eserler Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğünün telifinde olacaktır.

7. Başvuruda bulunan kişi, yaptığı afişin tamamen kendisine ait olduğunu kabul ve taahhüt eder.

8. 18 yaş altında katılım sağlayan yarışmacılar, ailesinin bilgisi dâhilinde yarışmaya katıldığını kabul ve taahhüt eder.  

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA

13-12-2023

 

YARIŞMA TAKVİMİ

13-12-2023

DEĞERLENDİRME JÜRİSİ

İlçe birincileri, ilgili İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulacak jüri tarafından seçilecektir. İl birincisi eseri değerlendirecek jüri; 2 (iki) Türk Dili ve Edebiyatı, 2 (iki) Görsel Sanatlar, 1 (bir) Bilişim Teknolojisi öğretmeninden oluşacaktır.

ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ

Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğü Yarışma Yürütme Komisyonu tarafından belirlenip duyurulacaktır.

ÖDÜLLER 

Liselerde ilk üç dereceye girenlere zeka oyunları set

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2023 - Güncelleme: 13.12.2023 13:49 - Görüntülenme: 226
  Beğen | 6  kişi beğendi